achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Gs

Wat de 5 Serie is voor BMW, is de GS voor Lexus. Het eerste model werd geïntroduceerd in 1993 en was in feite de luxeversie van de alleen in Japan leverbare Toyota Aristo. Zeker in de VS boekte Lexus al snel succes met deze door Italdesign Giugiaro getekende luxesedan. De auto werd ontwikkeld met als doel om juist ook buiten Japan succesvol te zijn en dat was gelukt. Al snel was de GS een van de belangrijkste modellen in Lexus’ aanbod. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Lexus Occasions hebben we voor je gevonden

Wat de 5 Serie is voor BMW, is de GS voor Lexus. Het eerste model werd geïntroduceerd in 1993 en was in feite de luxeversie van de alleen in Japan leverbare Toyota Aristo. Zeker in de VS boekte Lexus al snel succes met deze door Italdesign Giugiaro getekende luxesedan. De auto werd ontwikkeld met als doel om juist ook buiten Japan succesvol te zijn en dat was gelukt. Al snel was de GS een van de belangrijkste modellen in Lexus’ aanbod.

Crown
De GS mocht dan een directe afgeleide zijn van de Aristo, beide auto’s zijn onderhuids nauw verwant aan de bij ons niet leverbare Toyota Crown-modellenlijn. Met de komst van de derde generatie Lexus GS in 2005 kwam de Toyota Aristo-versie te vervallen. De huidige vierde generatie Lexus GS kwam in 2011 op de markt en onderging in 2015 een facelift.

Aflossing
In 2018 was het volgens Lexus tijd voor aflossing wat de Europese markt betreft. Hoewel de vierde generatie nog gewoon in productie blijft, krijgen we voortaan niet de GS maar de ES in de showrooms. Dit model is in de VS al jarenlang een begrip en eveneens een heel belangrijk model voor Lexus. Nu mag de ES het ook in Europa gaan proberen.