achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Ct

De Lexus CT uit 2011 s de eerste hatchback van het merk. Hoewel de auto wereldwijd wordt verkocht, is de auto ontwikkeld met de Europese markt in gedachte. Logisch: er zijn weinig andere werelddelen waar hatchbacks zo populair zijn als hier. De CT introduceerde ook meteen een nieuw familiegezicht voor het merk: het zogenaamde Spindle Grille sierde de neus van alle later geïntroduceerde modellen. Lees verder

Lexus Ct uitvoeringen

Lexus Ct
2011-heden
BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Lexus Occasions hebben we voor je gevonden

De Lexus CT uit 2011 s de eerste hatchback van het merk. Hoewel de auto wereldwijd wordt verkocht, is de auto ontwikkeld met de Europese markt in gedachte. Logisch: er zijn weinig andere werelddelen waar hatchbacks zo populair zijn als hier. De CT introduceerde ook meteen een nieuw familiegezicht voor het merk: het zogenaamde Spindle Grille sierde de neus van alle later geïntroduceerde modellen.

Motorinhoud
Een opvallend gegeven is dat Lexus de typenamen CT200h, CT300h en CT400h heeft vastgelegd, maar nog altijd alleen die eerste gebruikt wordt. De CT200h heeft onder de kap een 1.8-liter benzinemotor, aangevuld met hybridetechniek. Vandaar de ‘h’ in de typeaanduiding. De ‘200’ wordt verklaard doordat de 1.8-litermotor samen met de hybridetechniek de prestaties levert van een 2.0-liter, zo is de gedachte.

Twee facelifts
De CT heeft in zijn carrière twee keer een facelift ondergaan. De eerste was in 2013, toen het Spindle Grille al weer werd geüpdatet. Dat liep nu door tot onderaan de bumper. Een meer ingrijpende facelift vond plaats in 2017. Toen werd de auto zowel visueel als onderhuids en qua uitrusting op meerdere punten aangepakt en de auto lijkt er ondanks zijn relatief hoge leeftijd voorlopig weer tegenaan te kunnen.