achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford S max

De eerste generatie Ford S-Max kwam in 2006 op de markt. Het was een MPV op het platform van de Mondeo en in technisch opzicht waren er dan ook de nodige overeenkomsten tussen beide auto’s. Verder was de S-Max in feite de wat kleinere versie van de Galaxy. In standaarduitvoering is de S-Max een vijfzitter, maar bij de meeste uitvoeringen wordt een derde zitrij geleverd waarmee de auto een zevenzitter wordt. Lees verder

Ford S max uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De eerste generatie Ford S-Max kwam in 2006 op de markt. Het was een MPV op het platform van de Mondeo en in technisch opzicht waren er dan ook de nodige overeenkomsten tussen beide auto’s. Verder was de S-Max in feite de wat kleinere versie van de Galaxy. In standaarduitvoering is de S-Max een vijfzitter, maar bij de meeste uitvoeringen wordt een derde zitrij geleverd waarmee de auto een zevenzitter wordt.

Vlakke vloer
Als MPV had de S-Max natuurlijk vele praktische eigenschappen. Een bij introductie belangrijk pluspunt was het zogenaamde Fold Flat System. Dat hield in dat de derde zitrij wanneer deze niet nodig was opgevouwen kon worden. Daarbij verdween deze zitrij volledig in de vloer van de bagageruimte, waardoor deze optimaal bruikbaar was.

Kleine Galaxy
In 2015 kwam de huidige generatie op de markt, die een evolutie is van zijn voorganger. Wel staat de auto nu verder van de Mondeo en dichter bij de Galaxy, het grootste MPV-model in Fords aanbod. In Nederland hadden beide modellen echter een korte carrière. Omdat de vraag naar grote MPV’s te ver is teruggelopen besloot Ford in 2018 om de twee MPV’s niet meer in ons land aan te bieden. Buiten ons land worden de modellen echter nog gewoon verkocht.