achtergrondafbeelding
Ford Vignale S-Max

Autotest – Ford S-Max Vignale

Excellente MPV voor eersteklas personenvervoer

16 feb 2017, 11:58  •  Autotests
Nile van LeeuwenDoor . Fanatieke autoliefhebber, gedreven autojournalist en ervaren tekstschrijver die zich druk maakt om alles op het gebied van mobiliteit.
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Na de Ford Mondeo zijn nu ook de Ford S-Max, Kuga en Edge leverbaar in exclusieve Vignale-uitvoering. Onze eerste kennismaking met de Mondeo Vignale beviel al bijzonder goed. Nu gaan we met de S-Max Vignale op pad, de meest luxe MPV van Ford ooit.

Behoefte aan meer luxe

Het Vignale-label is door Ford in het leven geroepen omdat veel klanten kiezen voor de meest luxe Titanium-uitvoering. In sommige gevallen zelfs meer dan 70%. Er is behoefte aan een luxere versie en met de Vignale-modellen gaat Ford een stuk verder op het gebied van luxe en service.

De Ford S-Max Vignale die wij rijden is gebaseerd op de meest omvangrijke uitvoering met 240 pk sterke 2.0 EcoBoost benzinemotor, in de chique kleur ‘Vignale White Platinum’. De zorgvuldig samengestelde exterieurdetails versterken het gevoel van exclusiviteit, met verchroomde details, de aluminium Vignale-sierlijst op de achterklep en de 19-inch gepolijste aluminium wielen.

LEES OOK: Grootschalig EV-offensief van Ford: ook Mustang en Transit aan de elektromotor

Ford Vignale S-Max Ford Vignale S-Max

Eerste klas reizen

In het interieur zien we deurpanelen en stoelen met gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met opvallende stiksels in tuxedostijl. Als je een wit exterieur en een wit interieur geen geslaagde combinatie vindt, zijn er diverse andere kleuren beschikbaar.

Ford Vignale is het beste wat het merk Ford te bieden heeft. Dat merk je ook aan de uitrusting. De fijne multicontourstoelen zijn op talloze verschillende manieren elektrisch verstelbaar, ze zijn verwarmbaar voor in de winter, ze koelen in de zomer en bieden een massagefunctie. Laatstgenoemde maakt gebruik van een systeem van elf kussens om dijen, billen en onderrug te masseren.

De Ford S-Max Vignale is ook standaard uitgerust met het nieuwe Sync 3 infotainmentsysteem. De verbeterde versie met groot touchscreen is wat ons betreft een van de beste systemen van dit moment. De manier waarop het zich laat bedienen, de vele functies en de afleesbaarheid is super. En als je liever niet wilt swipen en scrollen, kunt je ook spraakcommando’s geven.

Uitzonderlijk stil

Net als bij de Ford Mondeo Vignale is ook de S-Max Vignale voorzien van krachtiger geluiddempend materiaal in het interieur en Active Noise Cancellation. Dit systeem produceert tegengestelde geluidsgolven om algehele rijgeluiden nog beter te dempen en de sfeer in het interieur te verbeteren.

En met resultaat, want rijden in de Ford S-Max Vignale is alsof je in een spaceship zit. Je zit wat hoger dan in een sedan, je hebt veel ruimte om je heen en je zoeft uiterst geruisloos naar je bestemming.

De reguliere Ford S-Max (rijtest) is al een fijne reisgenoot, maar de Vignale maakt écht indruk. De stilte aan boord en het veercomfort horen bij auto’s uit een veel duurdere klasse. Maar die bieden geen MPV van deze soort.

LEES OOK: Rijtest – Ford Mondeo Vignale

Ford Vignale S-MaxFord Vignale S-Max

Briljant onderstel

De Ford S-Max Vignale is zonder twijfel de fijnste MPV die je momenteel in Nederland kunt kopen. Want niet alleen het comfort voor vijf volwassenen is subliem, hij mag ook tot de best sturende in zijn klasse worden gerekend. Het onderstel is briljant, zoals bij elke Ford eigenlijk. Hij stuurt met gevoel en reageert behoorlijk scherp voor een auto van dit formaat, maar hij is niet stug geveerd.

De 240 pk sterke 2.0 EcoBoost benzinemotor is zo stil en zo krachtig, dat je continu harder rijdt dan toegestaan. Je moet echt blijven opletten om boetes te voorkomen. Je rijdt 140 km/u alsof het niets is.

Niet te duur

Wie op zoek is naar een comfortabele en luxe personenvervoerder, moet beslist naar een van de geselecteerde Ford-dealers waar je een Vignale kunt kopen en testrijden. Ford bewijst dat het ook auto’s van premiumniveau kan bouwen. Maar wel voor een prijs die past bij Ford.

De S-Max Vignale zoals wij hem reden, kost 53.990 euro. Daarmee is het model best aantrekkelijk geprijsd, want vergeet niet, alle bovengenoemde luxe en services zijn inbegrepen. Bij welk ander merk vind je dat?

Ford Vignale S-Max Ford Vignale S-Max Ford Vignale S-Max

Share Tweet Share Share E-Mail