achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Mondeo

De allereerste Ford Mondeo verscheen in 1992, als opvolger van zowel de Sierra als de Scorpio. De naam Mondeo is afgeleid van het Latijnse ‘mundus’, wat ‘wereld’ betekent. De auto deed zijn naam eer aan, want de auto werd in grote delen van de wereld verkocht. In Noord-Amerika stond de auto in een aangepaste versie bijvoorbeeld als Ford Contour en Mercury Mystique in de prijslijsten. Dit was ook nog zo voor de Mondeo Mk2, die verwarrend genoeg eigenlijk een grondig gefacelifte versie was van de eerste generatie. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De allereerste Ford Mondeo verscheen in 1992, als opvolger van zowel de Sierra als de Scorpio. De naam Mondeo is afgeleid van het Latijnse ‘mundus’, wat ‘wereld’ betekent. De auto deed zijn naam eer aan, want de auto werd in grote delen van de wereld verkocht. In Noord-Amerika stond de auto in een aangepaste versie bijvoorbeeld als Ford Contour en Mercury Mystique in de prijslijsten. Dit was ook nog zo voor de Mondeo Mk2, die verwarrend genoeg eigenlijk een grondig gefacelifte versie was van de eerste generatie.

Meer Europees
De daarop volgende generaties waren weer meer op Europa gericht. In de VS werd de auto bijvoorbeeld vervangen door de Fusion (niet te verwarren met het Europese op de Fiesta gebaseerde model). In middels zijn we sinds 2014 toe aan de vierde generatie van de Mondeo, die echter als de Mk5 wordt aangeduid.

Facelift?
Omdat Ford nu, net als in de jaren ’90 met de eerste Mondeo, weer wil proberen om haar modellen zo veel mogelijk wereldwijd te verkopen, wordt de Mondeo tegenwoordig ook weer in de VS geleverd. Daar wordt de auto verkocht als de genoemde Fusion. Opvallend genoeg werd die Fusion in 2017 subtiel gefacelift, maar bleef de Mondeo in Europa ongewijzigd. In 2019 onderging de Fusion een tweede (wederom subtiele) facelift en die is ook ‘eindelijk’ naar de Mondeo gekomen.