achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Galaxy

In 1995 breidde Ford haar modellenaanbod uit met de Galaxy. De auto was een samenwerking met de Volkswagen-groep, waardoor de auto ook als Volkswagen Sharan en SEAT Alhambra op de markt kwam. Onderhuis zat bij alle drie de auto’s vooral Volkswagen-techniek, het interieur bestond zowel uit Volkswagen- als Ford-elementen. In 2000 ondergingen de modellen een facelift, waarbij ze in ieder geval in uiterlijke zin meer merkeigen kenmerken kregen. Lees verder

Ford Galaxy uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 1995 breidde Ford haar modellenaanbod uit met de Galaxy. De auto was een samenwerking met de Volkswagen-groep, waardoor de auto ook als Volkswagen Sharan en SEAT Alhambra op de markt kwam. Onderhuis zat bij alle drie de auto’s vooral Volkswagen-techniek, het interieur bestond zowel uit Volkswagen- als Ford-elementen. In 2000 ondergingen de modellen een facelift, waarbij ze in ieder geval in uiterlijke zin meer merkeigen kenmerken kregen.

Eigen ontwikkeling
In 2006 was het tijd voor een tweede generatie Galaxy, terwijl de Volkswagen- en SEAT-broertjes nog tot en met 2010 in productie bleven. De nieuwe Galaxy was nu dan ook een volledig eigen ontwikkeling van Ford. De auto kreeg ook een iets kleinere carrosserievariant, die als S-Max als afzonderlijk model in de markt werd gezet. Ook de techniek van het model kwam nu volledig uit eigen huis.

Luxe
In 2015 kwam de derde en huidige generatie Galaxy op de markt. De auto was een evolutie van zijn voorganger en opnieuw was er ook de S-Max als iets kleinere variant. Omdat de vraag naar grote MPV’s begon af te nemen maakte Ford de Galaxy wel wat luxer, waardoor de auto zeker als Vignale ook kan concurreren met luxe vervoer van veel personen, als alternatief voor een (shuttle)busje. De Galaxy wordt nog altijd geproduceerd, maar door een te sterk afgenomen vraag haalde Ford Nederland de Galaxy in 2018 uit het aanbod voor ons land.