achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford B max

In 2012 introduceerde Ford een MPV op de technische basis van de Fiesta: de B-Max. Het dashboard en motorenaanbod van beide modellen kwam dan ook vrijwel overeen, hoewel men bij de B-Max uit iets minder motoren kon kiezen. Bij het motorenaanbod van de B-Max hoorde ook de bekroonde EcoBoost-driecilindermotor met start-/stopsysteem. Een indirecte voorganger van de B-Max was de Fusion, een soort extra ruime hatchback op basis van de Fiesta. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2012 introduceerde Ford een MPV op de technische basis van de Fiesta: de B-Max. Het dashboard en motorenaanbod van beide modellen kwam dan ook vrijwel overeen, hoewel men bij de B-Max uit iets minder motoren kon kiezen. Bij het motorenaanbod van de B-Max hoorde ook de bekroonde EcoBoost-driecilindermotor met start-/stopsysteem. Een indirecte voorganger van de B-Max was de Fusion, een soort extra ruime hatchback op basis van de Fiesta.

Geen B-stijl
Afgezien van het dashboard kreeg de B-Max ten opzichte van de Fiesta een volledig eigen uiterlijk mee. In plaats van conventionele achterportieren had de auto schuifdeuren. Bijzonder is dat de B-Max geen B-stijl had, waardoor de auto een bijzonder ruime instap naar de achterbank had.

Geen opvolging
Tegen de verwachtingen in wist de B-Max relatief matige verkopen neer te zetten. Desondanks werd de auto niet tussentijds gefacelift. In 2017 viel het doek voor het model en een directe opvolger kreeg de auto niet. Wel zijn er een aantal SUV-modellen op Fiesta-basis als opvolger gezien kunnen worden, namelijk de in 2013 geïntroduceerde EcoSport en de in 2019 geïntroduceerde Puma. Deze auto’s zijn wel kleiner dan de B-Max.