achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 4 serie gran coupe

In 1975 begon de lijn van BMW 3 Serie-modellen met uitsluitend een tweedeurs sedan (coupé) en een cabriolet. In andere carrosserievormen was de eerste generatie niet leverbaar. Inmiddels zijn we enkele decennia en zes generaties verder. Juist de coupéversie heeft zich nu samen met de Cabrio afgesplitst tot de 4 Serie. Ook kwam er een nieuwe carrosserievariant bij: de 4 Serie Gran Coupé. Lees verder

In 1975 begon de lijn van BMW 3 Serie-modellen met uitsluitend een tweedeurs sedan (coupé) en een cabriolet. In andere carrosserievormen was de eerste generatie niet leverbaar. Inmiddels zijn we enkele decennia en zes generaties verder. Juist de coupéversie heeft zich nu samen met de Cabrio afgesplitst tot de 4 Serie. Ook kwam er een nieuwe carrosserievariant bij: de 4 Serie Gran Coupé.

M4 of M Sport?
De herindeling van BMW’s modellenaanbod zorgt ervoor dat de BMW M3 er voortaan alleen nog maar als sedan is. De beter bekende M3 Coupé gaat nu als de M4 Coupé verder door het leven. Overigens is deze minstens 431 pk sterke sportversie er ook als Cabrio. Wie liever een 4 Serie Gran Coupe heeft, zal het met een M Sport-pakket moeten doen.

Facelift en opvolging
De 4 Serie onderging in 2017 een facelift. Van sedanversie 3 Serie is recent een nieuwe generatie gepresenteerd, dus de kans is groot dat er over niet al te lange tijd ook een nieuwe 4 Serie wordt onthuld.