achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 1 serie

De BMW 1 Serie verscheen in 2004 als het nieuwe instapmodel voor het merk uit Beieren. BMW boude de 1 Serie met dezelfde aandrijflijn lay-out als de grotere modellen, waardoor ook de 1 Serie in de lengte geplaatste motoren en achterwielaandrijving had. Erg ongebruikelijk voor een hatchback.

Carrosserieën
De 1 Serie was in eerste instantie leverbaar als drie- en vijfdeurs hatchback, maar later volgden ook een Coupé- en Cabrio-versie. De eerste generatie bleef in productie tot en met 2013, waarna generatie twee het stokje overnam. Na een facelift in 2015 is dat nog altijd het huidige model. Nog altijd blijft BMW voor de 1 Serie vasthouden aan de achterwielaandrijving en motor in lengterichting.

1 Serie sedan?
Voor de tweede generatie 1 Serie vervielen de Coupé en Cabrio weer, de auto was er alleen nog als hatchback. Daar kwam in 2017 verandering in, toen specifiek voor de Chinese markt ook een sedanversie leverbaar werd. Deze variant lijkt erg op de hatcback, maar krijgt toch zijn eigen voor- en achterkant mee en wordt bovendien gebouwd op BMW’s voorwielaangedreven platform. BMW heeft de derde generatie 1 Serie al in ontwikkeling en volgens de geruchten zou de sedanversie daarvan ook wel eens naar Europa kunnen komen.

Bmw 1 serie generaties