AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
P

AutoRAI Daily #35

Het (auto)nieuws van vrijdag 17 februari 2017

 •  Nieuws

De redactie van AutoRAI.nl verzamelt het nieuws van de dag in AutoRAI Daily. Dit is het nieuws van vrijdag 17 februari 2017.

Tesla-rijder redt bewusteloze Passat-rijder met eigen auto, Tesla betaalt schade

Het zou een normale dag worden voor de 41-jarige Tesla Model S-rijder Manfred Kick uit Duitsland. Maar alles liep anders. Hij redde het leven van een andere automobilist door zijn eigen auto op te offeren. Lees hier meer.

“Pas op voor die kuil!” is straks verleden tijd bij Ford

Ford werkt aan een virtuele kaart die bestuurders kan waarschuwen voor kuilen en gaten in het wegdek. Ford hoopt zo mogelijke schades en dure reparaties te voorkomen. Ford onthult vandaag het onderzoek en start later dit jaar met tests. Lees hier meer.

Pal-V Liberty: wil je vliegen of rijden?

Vijf jaar geleden voerde het Nederlandse technologiebedrijf Pal-V de eerste testvlucht uit met een vliegende auto. Nu is de Pal-V Liberty ready for take-off. Lees hier meer.

De eerste energieneutrale snelweg van Nederland: de A6

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt de eerste energieneutrale snelweg van Nederland. Volgens de Rijksoverheid wordt de weg over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed (met geluid reducerend asfalt) naar vier rijstroken per rijrichting en van energie voorzien door middel van zonnepanelen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft gisteren het officiële startsein gegeven voor de aanleg van deze snelweg. Lees hier meer.

Lotus Evora Sport 410 geïnspireerd op Esprit S1

De originele Lotus Esprit S1 genoot veel bekendheid dankzij een optreden in de Bond-film The Spy Who Loved Me. Die film bestaat die jaar veertig jaar. Reden genoeg voor Lotus’ personaliseringsafdeling Lotus Exclusive om een Esprit-achtige Evora Sport 410 te maken. Dit is het resultaat. Een one-off. Lees hier meer.

EV-Nieuws: China geeft ‘gas’

In China kan de opmars van de (deels) elektrische auto niet snel genoeg gaan. Lees hier meer.

Nieuwe Honda Civic Type R present in Genève

Honda stelt op de Autosalon van Genève de productieversie van de nieuwe Civic Type R voor. Dat maakt de Japanse autobouwer zojuist bekend. De productie van de ultieme start nog deze zomer in het Britse Swindon bij Honda of the UK Manufacturing (HUM). Lees hier meer.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer