AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
E

Een BMW bedien je straks virtueel

Schakelaars en touchscreens passé

 •  Nieuws, Tech

Als het aan BMW ligt, heeft het auto-interieur van de toekomst een dashboard zonder knoppen en beeldschermen. Alleen nog een soort geprojecteerd virtueel touchscreen. Functies activeer je door ernaar te wijzen. Dat is kort samengevat de BMW HoloActive Touch. Nu nog concept, maar over een paar jaar realiteit.

Volgende stap

BMW HoloActive Touch is volgens de bedenkers de volgende stap in bediening van functies en in de interactie met de auto. Net als bij de Head-Up Display is sprake van projectie via reflectie, maar in dit geval als een vrij zwevend beeld in het interieur en niet als een beeld tegen de voorruit.

“Een camera detecteert de hand- en vingerbewegingen”

Licht trillende puls

Je ziet een controlepaneel, waarvan je de bedieningsfuncties ook zelf kunt indelen, naast het stuurwiel ter hoogte van de middenconsole. Een camera detecteert de hand- en vingerbewegingen. Zodra je met je vinger virtueel contact maakt met een van de controlevelden voel je een licht trillende puls als bewijs dat de gewenste functie is geactiveerd.

Reken maar dat BMW HoloActive Touch komt

BMW showt HoloActive Touch als wereldprimeur op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (5-8 januari 2017). De kans is groot dat je deze techniek straks in nieuwe modellen ziet. Per slot van rekening is BMW Gesture Control (gebaarherkenning) in 2015 als concept onthuld en nu al beschikbaar in de nieuwe BMW 7 Serie en BMW 5 Serie. Dat zou betekenen dat HoloActive Touch in BMW’s zit die in 2019 op de markt komen.

BMW Gesture Control

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer