achtergrondafbeelding

Autozoeker

Subaru Wrx sti

De Subaru WRX uit 2014 is eigenlijk niet meer of minder dan de sportieve versie van de in 2011 geïntroduceerde vierde generatie Impreza sedan. Subaru besloot echter om de sportmodellen als afzonderlijke modellen in de markt te zetten. Eigenlijk net zoals de Subaru XV eigenlijk gewoon een Impreza hatchback is met offroadaankleding. In Nederland werden alleen de XV en WRX geleverd, de gewone Impreza-modellen gingen aan onze neus voorbij. Lees verder

Subaru Wrx sti uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Subaru WRX uit 2014 is eigenlijk niet meer of minder dan de sportieve versie van de in 2011 geïntroduceerde vierde generatie Impreza sedan. Subaru besloot echter om de sportmodellen als afzonderlijke modellen in de markt te zetten. Eigenlijk net zoals de Subaru XV eigenlijk gewoon een Impreza hatchback is met offroadaankleding. In Nederland werden alleen de XV en WRX geleverd, de gewone Impreza-modellen gingen aan onze neus voorbij.

Recordhouder
Aan de andere kant werd van de WRX alleen de topversie STi geleverd. Die heeft onder de kap de 2.5-liter viercilinder met een vermogen van 305 pk. In WRX STi-traditie ging de aandrijving natuurlijk naar alle vier de wielen. De topsnelheid lag op 258 km/h. De WRX STi wist op het Isle of Man een record te vestigen door de TT-route af te leggen in slechts 17 minuten en 35 seconden.

Einde verhaal?
Al in 2016 werd de reguliere Impreza opgevolgd door een nieuwe, zesde generatie. Ook van de XV verscheen een nieuw model. De WRX werd echter nog altijd geleverd, ook als STi. In Nederland is het model in 2018 echter van de markt verdwenen. In 2020 wordt de nieuwe WRX verwacht met in datzelfde jaar of in 2021 de WRX STi-versie. De vraag is echter of dat model weer naar Nederland zal komen.