achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ssangyong Actyon sports

In 2005 introduceerde SsangYong de Actyon: een vijfdeurs SUV met coupéachtige daklijn. Iets dat pas de laatste jaren hip is geworden, in zijn tijd kreeg de Actyon de nodige kritiek op zijn uiterlijk… In SsangYong-traditie is de typenaam een samentrekking van woorden en in het geval van de Actyon zijn dat ‘action’ en ‘young’. De Actyon was de vervanger van de Musso. Lees verder

Ssangyong Actyon sports uitvoeringen

In 2005 introduceerde SsangYong de Actyon: een vijfdeurs SUV met coupéachtige daklijn. Iets dat pas de laatste jaren hip is geworden, in zijn tijd kreeg de Actyon de nodige kritiek op zijn uiterlijk… In SsangYong-traditie is de typenaam een samentrekking van woorden en in het geval van de Actyon zijn dat ‘action’ en ‘young’. De Actyon was de vervanger van de Musso.

Wisseling van de wacht
In 2006 werd het aanbod uitgebreid met de Actyon Sports. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden was dat een vierdeurs pick-upversie van de auto. In 2010 ondergingen beide Actyon-modellen een facelift, maar al kort daarna stopte de productie van de ‘gewone’ Actyon en bleef alleen de Sports over. Dit model staat nog altijd in de Nederlandse showrooms, maar in andere landen is het stokje al overgenomen door de opvolger op basis van de Rexton, die opnieuw als Musso Pick-Up door het leven gaat.

Elektrisch
Interessant is dat Phoenix Cars uit Californië een volledig elektrische uitvoering op de markt bracht van het eerste model Actuyon en Actyon Sports, onder de namen Phoenix SUV en Phoenix SUT. Deze modellen werden slechts in beperkte aantallen verkocht aan wagenparkbeheerders.