achtergrondafbeelding

Autozoeker

Seat Ateca

De in 2016 geïntroduceerde SEAT Ateca is het eerste SUV-model van het merk. De auto is min of meer de opvolger van de Altea (XL), maar speelt in de eerste plaats in op de nog altijd groeiende vraag naar (compacte) SUV-modellen. De Ateca is vernoemd naar de gelijknamige stad in het Spaanse Aragón. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Seat Ateca Occasions hebben we voor je gevonden

De in 2016 geïntroduceerde SEAT Ateca is het eerste SUV-model van het merk. De auto is min of meer de opvolger van de Altea (XL), maar speelt in de eerste plaats in op de nog altijd groeiende vraag naar (compacte) SUV-modellen. De Ateca is vernoemd naar de gelijknamige stad in het Spaanse Aragón.

SUV-familie
De Ateca deelt zijn platform en daarmee veel van zijn techniek met de Volkswagen Tiguan en de later geïntroduceerde Skoda Karoq. Qua positionering zit de SEAT voornamelijk op het niveau van de Skoda, de Volkswagen is iets hoger gepositioneerd. Met de Ateca trapte SEAT een heel SUV-modellenoffensief af, dat inmiddels is aangevuld met de Arona en Tarraco.

Sportief
Dat ook de hoge SUV-modellen sportief kunnen zijn is inmiddels al door vele merken en modellen bewezen. SEAT sluit zich met de Ateca bij deze groep aan. De sportiefste uitvoering van de SEAT Ateca is de 190 pk sterke FR. De maar liefst 300 pk sterke Cupra-uitvoering wordt als submerk op zich gepositioneerd en dan heet de auto Cupra Ateca. Zonder ‘SEAT’ dus.