achtergrondafbeelding

Autozoeker

Peugeot 208

Peugeot’s 20X-lijn heeft het eigenlijk altijd al goed gedaan in de verkopen. Het begon met de 205, waarvan er in totaal maar liefst 5,3 miljoen zijn geproduceerd en die nog altijd niet uit het straatbeeld is verdwenen. Legendarische uitvoeringen waren de GTI en de Turbo 16, waarbij die laatste een Group B-rallyauto voor op de openbare weg was. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Peugeot 208 Occasions hebben we voor je gevonden

Peugeot’s 20X-lijn heeft het eigenlijk altijd al goed gedaan in de verkopen. Het begon met de 205, waarvan er in totaal maar liefst 5,3 miljoen zijn geproduceerd en die nog altijd niet uit het straatbeeld is verdwenen. Legendarische uitvoeringen waren de GTI en de Turbo 16, waarbij die laatste een Group B-rallyauto voor op de openbare weg was.

Bestseller 206
Ook opvolger 206 viel goed in de smaak bij het grote publiek, met bijna twee keer zo veel geproduceerde exemplaren. Tot nu toe, want de 206 wordt in Iran nog altijd geproduceerd. Zeker in vergelijking met zijn voorgangers vielen de verkopen van de 207 tegen. Het model wist om verschillende redenen veel minder goed zijn weg naar het kopende publiek te vinden. Mede hierom hield Peugeot de 206 zelfs nog naast de 207 in het aanbod, als opgewaardeerde 206+.

De 208 Inmiddels zijn zowel de 206+ als de 207 al geruime tijd opgevolgd door de in 2012 geïntroduceerde 208. Die weet zijn weg naar het grote publiek weer te vinden, want de auto is een van de bestverkochte compacte auto’s in ons land. De auto was door gunstige bijtelling een populaire leaseauto, maar ook ‘op eigen kracht’ weet de auto goede verkoopresultaten neer te zetten. Met de huidige GTI (sinds de facelift: GTi by PeugeotSport) is er ook weer een volwaardige hot hatch.