achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Cla klasse

De historie van de CLA is nog maar kort, want het eerste model verscheen in 2013. Met de CLA leverde men voor het eerst een sedanversie van de A-Klasse, hoewel beide varianten dus wel als afzonderlijke modellen werden gepositioneerd. Kleine primeur: de CLA was Mercedes’ eerste voorwielaangedreven traditionele sedan ooit. Lees verder

De historie van de CLA is nog maar kort, want het eerste model verscheen in 2013. Met de CLA leverde men voor het eerst een sedanversie van de A-Klasse, hoewel beide varianten dus wel als afzonderlijke modellen werden gepositioneerd. Kleine primeur: de CLA was Mercedes’ eerste voorwielaangedreven traditionele sedan ooit.

Succesvol
Samen met de eveneens in 2013 geïntroduceerde nieuwe A-Klasse wist de CLA niet alleen de verkopen van het merk flink te verhogen, maar ook een jongere doelgroep aan te spreken. Samen met de in datzelfde jaar geïntroduceerde Audi A3 sedan markeerde de CLA ook de terugkeer van de (relatieve) populariteit van de compacte sedan in ons land, zij het binnen het premiumsegment. In 2015 werd het modellenaanbod uitgebreid met de CLA Shooting Brake, een stationwagenvariant met coupéachtige daklijn.

A-Klasse sedan
In 2018 verscheen de vierde generatie A-Klasse en daarmee ook de tweede generatie van de CLA. Die laatste wordt nu echter nadrukkelijker gepositioneerd als de sedanversie van de A-Klasse en gaat daarom voortaan als A-Klasse Limousine door het leven. Verwarrend genoeg komt er in 2019 toch ook weer een nieuwe CLA, die meer van de A-Klasse Limousine zal verschillen. Op moment van schrijven is er nog nauwelijks iets over de nieuwe CLA bekend, behalve dat de auto een fastbackcarrosserie zal krijgen om het verschil met de A-Klasse Limousine te vergroten.