achtergrondafbeelding

Autozoeker

Kia Stonic

Compacte crossovers zijn populairder dan ooit en dat realiseren de autofabrikanten nu ook. Wie niet al een compacte crossover in het aanbod had, heeft die recent wel toegevoegd. Kia’s bijdrage luistert naar de naam Stonic en is sinds 2017 op de markt. De naam is een samenvoeging van de woorden ‘speedy’ en ‘tonic’. De auto deelt zijn basis met onder andere de Rio. Ook heeft hij veel gemeen met de Hyundai Kona, hoewel beide auto’s hun platform niet delen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Compacte crossovers zijn populairder dan ooit en dat realiseren de autofabrikanten nu ook. Wie niet al een compacte crossover in het aanbod had, heeft die recent wel toegevoegd. Kia’s bijdrage luistert naar de naam Stonic en is sinds 2017 op de markt. De naam is een samenvoeging van de woorden ‘speedy’ en ‘tonic’. De auto deelt zijn basis met onder andere de Rio. Ook heeft hij veel gemeen met de Hyundai Kona, hoewel beide auto’s hun platform niet delen.

Persoonlijk
Een andere trend waar Kia met de Stonic op inspeelt is die van personalisatie. De Stonic is aan te kleden met verschillende kleuren voor onder andere dak en carrosserie, waarmee in totaal zo’n twintig combinaties zijn te maken. De kans dat je onderweg een identiek exemplaar tegenkomt is dus niet zo groot.

GT-Line
De GT-Line is een uitvoering die Kia alleen voert op de modellen die het daar sportief genoeg voor vindt. De Stonic is blijkbaar zo’n auto, want ook die is leverbaar met het sportieve aankledingspakket. Voor 2020 onderging de geen echte facelift, maar wel een modeljaarupdate. Daarmee werden nieuwe kleuren leverbaar en kregen alle motoren mild hybrid-technologie. Ook verdween de dieselmotor.