achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Kuga

In 2008 breidde Ford haar modellenaanbod uit met de Kuga, een compacte SUV op het platform van de Focus. Vanwege de meer premium positionering van het model stonden alleen de luxere uitvoeringen in de prijslijst. De naam Kuga is een verbastering van ‘cougar’, waarmee wordt verwezen naar de Mercury Cougar uit eerdere tijden. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Ford Kuga Occasions hebben we voor je gevonden

In 2008 breidde Ford haar modellenaanbod uit met de Kuga, een compacte SUV op het platform van de Focus. Vanwege de meer premium positionering van het model stonden alleen de luxere uitvoeringen in de prijslijst. De naam Kuga is een verbastering van ‘cougar’, waarmee wordt verwezen naar de Mercury Cougar uit eerdere tijden.

Eén Ford
In 2012 was het tijd voor opvolging, die in 2013 ook naar Europa kwam. In het kader van de One Ford-strategie presenteerde men nu één model voor de VS en Europa. De nieuwe Kuga volgde in de VS de Escape op en nam ter plaatse ook diens naam over. De nieuwe Kuga/Escape had van zichzelf echter wel een vooral Europese uitstraling.

Spraakbediening
In 2015 werd een tussentijdse facelift doorgevoerd, die de auto iets meer in lijn brengt met de andere Amerikaanse Ford-modellen maar toch ook goed in de Europese line-up blijft passen. Ook nieuw is dat het infotainment kan worden bediend door middel van enkele voorgeprogrammeerde spraakcommando’s.