achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 6 serie gran turismo

In 2009 presenteerde BMW de 5 GT, een soort iets opgehoogde vijfdeurs coupéversie van de 5 Serie. In 2017 was het tijd voor de tweede en huidige generatie, die BMW voortaan onder de 6 Serie positioneert. Aangezien de al bestaande 6 Serie-modellen inmiddels naar de 8 Serie zijn verhuisd, is de 6 GT een op zichzelf staand model geworden. Lees verder

In 2009 presenteerde BMW de 5 GT, een soort iets opgehoogde vijfdeurs coupéversie van de 5 Serie. In 2017 was het tijd voor de tweede en huidige generatie, die BMW voortaan onder de 6 Serie positioneert. Aangezien de al bestaande 6 Serie-modellen inmiddels naar de 8 Serie zijn verhuisd, is de 6 GT een op zichzelf staand model geworden.

Onderhuids
Ten opzichte van zijn voorganger is de 6 GT iets gegroeid, maar tegelijkertijd ook iets lichter geworden. Onderhuids is de 6 GT nog sterk gerelateerd aan de uitgaande 6 Serie-modellen. Een achttrapsautomaat is standaard voor alle uitvoeringen, het motorenaanbod bestaat uit vier- en zescilindermotoren voor zowel benzine als diesel.

Zonder handen
Natuurlijk is de 6 GT rijk uitgerust met allerlei veiligheidssystemen en luxe. Een opvallend item is de gebarenbediening voor sommige infotainmentfuncties. Zo kan bijvoorbeeld van radiozender of muziekvolume gewisseld worden zonder een knop aan te raken. Verder is de auto standaard voorzien van zelfregulerende vering, die de auto boven de 120 km/h ongeveer een centimeter lager op de wielen zet.