achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 2 serie gran tourer

De komst van BMW 2 Serie Active Tourer zorgde in 2014 voor een kleine cultuurschok. Een rijdersmerk als BMW komt met een MPV en het model was nog eens voorwielaangedreven ook… Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het merk. Inmiddels zijn we echter een aantal jaar verder en heeft de auto zich bewezen als een fijn rijdende gezinswagen die zijn plek naast de concurrentie heeft weten in te nemen. Lees verder

Bmw 2 serie gran tourer uitvoeringen

De komst van BMW 2 Serie Active Tourer zorgde in 2014 voor een kleine cultuurschok. Een rijdersmerk als BMW komt met een MPV en het model was nog eens voorwielaangedreven ook… Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het merk. Inmiddels zijn we echter een aantal jaar verder en heeft de auto zich bewezen als een fijn rijdende gezinswagen die zijn plek naast de concurrentie heeft weten in te nemen.

Vijf- of zevenzitter
De vijfzits Active Tourer kreeg in 2015 versterking van de Gran Tourer. Een iets verlengde versie, die daardoor plaats biedt aan zeven inzittenden. Bij de Active en Gran Tourer zijn de motoren dwarsgeplaatst, waar deze bij bijna alle andere BMW-modellen in de lengterichting zijn gemonteerd. De instapmotor is een driecilinder, met een vermogen van 108 pk. Ook een plug-in hybrideversie staat in de prijslijst.

Facelift
Begin 2018 hebben de Tourer-modellen een subtiele facelift ondergaan. Een van de nieuwe uitrustingszaken is een fileassistent, waarmee de auto tot op zekere hoogte zelfstandig kan filerijden.