AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
M

VIDEO: Zuid-Afrikaan bouwt eigen droomauto

Diverse ‘ingrediënten’ gebruikt

 •  Lifestyle & Fun, Nieuws

Moses Ngobeni, een elektricien uit Zuid-Afrika, had een grote droom: zijn eigen droomauto bouwen. Met omgerekend een kleine 17.000 dollar heeft hij die droom gerealiseerd. Dit is het bijzondere resultaat.

Audi, BMW, Volkswagen, Mazda en Nissan

De kenner ziet het waarschijnlijk meteen: de koplampen zijn afkomstig van een Audi TT uit 2011. Verder zijn het derde remlicht achter en de 2,0-liter viercilinder benzinemotor van een BMW 318is uit 1998 gebruikt. Andere ‘ingrediënten’ zijn een achterruit van een Mazda 323 uit 1986, zijruiten van een BMW M3 E46 uit 2005, een voorruit van een Volkswagen Caddy en als kers op de taart achterlichten van een Nissan GT-R uit 2015.

Drie jaar bouwtijd

Het bouwen van de auto heeft Ngobeni in totaal drie jaar gekost. Dat de elektricien vindingrijk is, blijkt wel uit het feit dat de auto vol zit met moderne systemen. Zo klapt er tijdens het remmen een aerobrake uit, voor extra stabiliteit. Ook kan Ngobeni de auto op afstand starten. Niet slecht toch?

Video 1:

Video 2:

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer