AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Pas op: de koning aller flitspalen komt eraan

Nu in België, binnenkort in Nederland?

 •  Lifestyle & Fun, Nieuws

Hij wordt al de nachtmerrie van elke hardrijder genoemd. Hij gebruikt infrarood licht waardoor je geen flits ziet, hij kan overal in worden verstopt én kan onbemand worden gebruikt. En hij komt misschien wel binnenkort naar Nederland…  De NK7-superflitspaal.

Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft in ieder geval flinke interesse in zo’n soort superflitspaal, die vanaf vandaag actief is in België. Woordvoerder Mariël van Dam: “Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van slimme technologie. Als we dit soort flitspalen kunnen inzetten, scheelt dat politieagenten die zich dan kunnen bezighouden met ander werk.”

Meerdere fabrikanten

Ze vervolgt: “Wel zijn er meerdere fabrikanten die dit soort flitspalen aanbieden. Zo zijn er ook palen die opmerken of iemand achter het stuur aan het bellen is of dat er rode kruizen worden genegeerd. We zijn nog aan het inventariseren.”

Snel terugverdiend

Deze NK7-superflitspaal kan zes rijstroken tegelijk in de gaten houden. Het prijskaartje? Zo’n 50.000 euro. Maar die investering is waarschijnlijk snel terugverdiend…

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer