AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
B

Bentley werpt blik in de toekomst

EXP 12 Speed 6e Concept schittert in Genève

 •  Nieuws

Maak kennis met de Bentley EXP 12 Speed 6e Concept. Dit prachtige studiemodel laat zien wat we in de toekomst kunnen verwachten qua design en techniek.

LEES OOK: Bentley lanceert Bentayga Mulliner: voor als het nóg luxer moet

De Bentley EXP 12 Speed 6e Concept staat als primeur op de Autosalon van Genève. Het is de cabrioletversie van de EXP 10 Speed 6 die op dezelfde autoshow in 2015 te zien was.

Beide modellen vertegenwoordigen de toekomstige designrichting van Bentley. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor het interieur. En als we het interieur van deze EXP 12 Speed 6e Concept aanschouwen, zeggen wij: niets meer aan doen!

Bentley EXP 12 Speed ConceptBentley EXP 12 Speed Concept

Elektrische Bentley goed idee?

De in 2015 gepresenteerde Bentley EXP 10 Speed 6 had een “uitermate krachtige” hybridemotor, waarover verder geen details werden vrijgegeven. Deze cabrioletversie heeft een volledig elektrische aandrijflijn. Ook nu worden geen details vrijgegeven, behalve dat het model op één acculading van Londen naar Parijs kan rijden, of van Milaan naar Monaco.

Met de elektrisch aangedreven EXP 12 Speed 6e Concept wil Bentley de reacties van (potentiële) klanten peilen. Als er geen interesse is voor een elektrische Bentley zal die ook niet komen. Er komen wel modellen met plug-in hybride aandrijving. De Bentley Bentayga is de eerste, die medio 2018 bij de dealers arriveert.

Bentley EXP 12 Speed Concept

Geen opvolger Continental GT

Verder benadrukt Bentley dat de EXP 12 Speed 6e Concept zou kunnen uitgroeien tot een nieuwe modellijn. Ook het compacte formaat en de tweezits configuratie verklappen dat dit geen opvolger van de Continental GT wordt.

ZIE OOK: Uitgebreid Fotoverslag Autosalon van Genève 2017

Bentley EXP 12 Speed ConceptBentley EXP 12 Speed Concept

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer