achtergrondafbeelding

Autozoeker

Vinfast Vf 9

De VinFast VF 9 is een van de twee modellen waarmee het jonge Vietnamese automerk debuteert in Nederland (en enkele andere Europese landen). De VinFast VF 9 is een grote zevenpersoons SUV, het andere ‘debuutmodel’ is de VinFast VF 8, een SUV-model voor de middenklasse. De VinFast VF 9 werd in 2021 onthuld, was in zijn thuisland al in dat jaar te bestellen en wordt vanaf 2022 geleverd. In Nederland is het model vanaf eind 2022 te bestellen. Lees verder

Vinfast Vf 9 uitvoeringen

De VinFast VF 9 is een van de twee modellen waarmee het jonge Vietnamese automerk debuteert in Nederland (en enkele andere Europese landen). De VinFast VF 9 is een grote zevenpersoons SUV, het andere ‘debuutmodel’ is de VinFast VF 8, een SUV-model voor de middenklasse. De VinFast VF 9 werd in 2021 onthuld, was in zijn thuisland al in dat jaar te bestellen en wordt vanaf 2022 geleverd. In Nederland is het model vanaf eind 2022 te bestellen.

VinFast VF 9 ontworpen door Pininfarina
VinFast werkte voor de ontwikkeling van de auto samen met grote namen. Zo is de auto ontworpen door het beroemde designhuis Pininfarina. In het interieur is de VinFast VF 9 helemaal bij de tijd, met een mooi materiaalgebruik en volop moderne technologieën. Zoals tegenwoordig gebruikelijk bestaat het dashboard voor een groot deel uit beeldscherm. Een opvallend designelement zijn de grote knoppen op de middenconsole voor de bediening van de transmissie. Vooral in het interieur heeft de VinFast VF 9 een vrij minimalistisch ontwerp. De rechte lijnen van de carrosserie zorgen ook voor veel binnenruimte. Daardoor biedt de VinFast VF 9 ruimschoots plaats aan alle zeven de inzittenden.

VinFast VF 9 volledig elektrisch
De VinFast VF 9 heeft een volledig elektrische aandrijflijn. VinFast heeft dan ook als doel om al in 2022 alleen nog volledig elektrische modellen te produceren. In eigen land debuteerde het merk met brandstofauto’s, waarna al snel de omschakeling naar volledig elektrische aandrijving volgde. Voor de batterijen maakt VinFast gebruik van Samsung-batterijcellen, maar de batterijen worden vervolgens in een eigen fabriek verder in elkaar gemonteerd. Interessant is dat de batterij niet bij de auto is inbegrepen. Daar sluit je een afzonderlijk abonnement voor af. Overigens wordt het vanaf 2024 wel ook mogelijk om de auto inclusief batterij te kopen. Bij introductie bedroeg de actieradius van de VinFast VF 9 afhankelijk van de uitvoering 594 km (WLTP).

Technisch

Motortype elektrisch
Accu lithium-ion
Capaciteit 92 kWh
Aandrijving 4WD
Remmen v/a gev. schijven
Actieradius 438 km
Vermogensrange alleen 300 kW

Prestaties

Systeemvermogen 300 kW (408 pk)
Systeemkoppel 620 Nm
Acc. 0-100 km/u 7,5 s
Topsnelheid 200 km/u

Algemeen

Transmissie vaste overbrenging
Carrosserietype 5-drs. SUV
Euro NCAP niet getest
Marktintroductie oktober 2022
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 10 jaar
Vanafprijs € 83.600

Afmetingen/gewichten

L x B x H 5.118 x 1.934 x 1.696 mm
Wielbasis 3.150 mm

Verbruik

Energielabel A