achtergrondafbeelding

Autozoeker

Toyota Verso

In 1997 introduceerde Toyota voor het eerst een MPV-versie op basis van de Corolla, de Corolla Spacio. Dit model bleef echter voorbehouden aan Japan. In 2001 verscheen de tweede generatie Spacio, die in Europa op de markt kwam als de eerste generatie Corolla Verso. Het idee was hetzelfde: een MPV-versie van de Corolla. Al in 2004 evolueerde dit model tot een tweede generatie (of derde, wereldwijd gezien). Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 1997 introduceerde Toyota voor het eerst een MPV-versie op basis van de Corolla, de Corolla Spacio. Dit model bleef echter voorbehouden aan Japan. In 2001 verscheen de tweede generatie Spacio, die in Europa op de markt kwam als de eerste generatie Corolla Verso. Het idee was hetzelfde: een MPV-versie van de Corolla. Al in 2004 evolueerde dit model tot een tweede generatie (of derde, wereldwijd gezien).

Voor Europa
De Corolla Verso uit 2001 bleef echter nog wel een paar jaar in productie, want het nieuwe model uit 2004 was specifiek voor Europa bedoeld. De auto was een succes en werd zelfs een van de bestverkochte compacte MPV’s op de markt. In 2009 werd de Corolla Verso afgelost door een nieuw model, dat niet meer specifiek voor Europa was ontwikkeld. De technische basis deelde het model nog steeds met de Corolla, maar de auto werd nu als Toyota Verso volledig als model op zich in de markt gezet.

Geen hybride
De Verso was er voor het eerst ook als zevenzitter. De voor het merk typerende hybridetechniek was niet leverbaar voor de Verso. Daarvoor kon men terecht bij de min of meer even grote Prius+. De Toyota Verso onderging in 2012 een facelift en bleef in die vorm nog tot en met 2018 in productie. Daarna kreeg het model geen opvolger, ongetwijfeld omdat in algemene zin de vraag naar MPV’s sterk is afgenomen.