achtergrondafbeelding

Autozoeker

Suzuki S cross

In 2004 kwam Suzuki met de SX-4, een soort vroege crossover tussen een hatchback en een kleine SUV. Wel was de auto vooral dat eerste, hoewel vierwielaandrijving optioneel was voor bepaalde uitvoeringen. Vanaf 2007 was de auto ook leverbaar als sedan. In Suzuki-traditie werd het model wereldwijd onder verschillende namen geleverd. In Europa kenden we het model bijvoorbeeld ook als Fiat Sedici, zij het alleen voor de hatchbackversie. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2004 kwam Suzuki met de SX-4, een soort vroege crossover tussen een hatchback en een kleine SUV. Wel was de auto vooral dat eerste, hoewel vierwielaandrijving optioneel was voor bepaalde uitvoeringen. Vanaf 2007 was de auto ook leverbaar als sedan. In Suzuki-traditie werd het model wereldwijd onder verschillende namen geleverd. In Europa kenden we het model bijvoorbeeld ook als Fiat Sedici, zij het alleen voor de hatchbackversie.

Gedaantewisseling
In 2013 verscheen de tweede generatie, die in de meeste markten als SX-4 S-Cross door het leven gaat. In Nederland wordt alleen de naam S-Cross gebruikt. Waar het eerste model meer een hoge hatchback was, is de S-Cross nadrukkelijker een kleine SUV. Wel is de auto ondanks de optionele vierwielaandrijving nog steeds niet echt voor offroadgebruik bedoeld, maar daar koopt de doelgroep hem ook niet voor.

Facelift
In 2017 onderging de S-Cross een grondige facelift. De anonieme voorkant van eerst werd ingeruild voor een opvallend chromen grille en meer horizontaal geplaatste koplampen. Ook onderhuids wijzigde een en ander en daarnaast werd de bouwkwaliteit van het interieur iets verbeterd.