achtergrondafbeelding

Autozoeker

Skoda Kamiq

Skoda breidde eind 2019 haar modellenaanbod uit met de Kamiq, een nieuw SUV-model. De auto is de kleinste SUV voor het merk en qua afmetingen vergelijkbaar met concerngenoten SEAT Arona en Volkswagen T-Roc. De drie modellen delen dan ook hun technische basis. Binnen het merk Skoda deelt de Kamiq zijn platform met de Scala. Lees verder

Skoda breidde eind 2019 haar modellenaanbod uit met de Kamiq, een nieuw SUV-model. De auto is de kleinste SUV voor het merk en qua afmetingen vergelijkbaar met concerngenoten SEAT Arona en Volkswagen T-Roc. De drie modellen delen dan ook hun technische basis. Binnen het merk Skoda deelt de Kamiq zijn platform met de Scala.

Vision X
De Kamiq werd voorafgegaan door de conceptcar Skoda Vision X, die uiteindelijk vrijwel ongewijzigd in productie is genomen. Opvallend zijn de ‘gesplitste’ koplampen, met afzonderlijke LED-dagrijverlichting. Opvallend genoeg introduceerde Skoda eerder al een Kamiq in China. Dat is een vergelijkbare auto, maar afgezien van de naam zijn er desondanks geen directe overeenkomsten met onze Europese Kamiq.

Tweede huid
De naam Kamiq is afkomstig uit de taal van de Inuït, het inheemse volk dat in Groenland en het noorden van Canada leeft. Het woord ‘kamiq’ kan worden vertaald als ‘tweede huid’. Het is niet de eerste keer dat Skoda met een typenaam naar een inheems volk verwijst. Ook bij de typenamen van de Kodiaq en Karoq is dit namelijk het geval.