achtergrondafbeelding

Autozoeker

Seat Arona

In 2017 haakte SEAT met de nieuwe Arona in op het nog altijd groeiende segment van compacte crossovermodellen. De auto deelt zijn platform en techniek met de in hetzelfde jaar geïntroduceerde huidige Ibiza en vervangt ook diens stationwagenvariant SW. Logisch: de consument die meer ruimte zoekt rijdt nu liever in een compacte SUV dan in een kleine stationwagen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2017 haakte SEAT met de nieuwe Arona in op het nog altijd groeiende segment van compacte crossovermodellen. De auto deelt zijn platform en techniek met de in hetzelfde jaar geïntroduceerde huidige Ibiza en vervangt ook diens stationwagenvariant SW. Logisch: de consument die meer ruimte zoekt rijdt nu liever in een compacte SUV dan in een kleine stationwagen.

68 combinaties
De Arona is de kleinste SUV van SEAT, gepositioneerd onder de Ateca en Tarraco. De naam Arona komt van de gelijknamige gemeente in het Tenerife. De Arona kan in vrij vergaande mate gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld met contrasterende carrosserie- en dakkleuren. In totaal zouden maar liefst 68 kleurcombinaties mogelijk moeten zijn.

Beton
Een bijzonder ding is de in 2018 gepresenteerde betonnen versie van de Arona. Die komt van kunstenaar Alexandre Varto, artiestennaam Vhils, die de Arona in cement nabouwde. Het is een nauwkeurige kopie van de echte auto, maar de achterkant is vervangen door een kunstzinnig oog. Het 15 ton zware sculptuur draagt de naam Tangible en is te zien in het Urban Contemporary Art Museum in Cascais (Portugal).