achtergrondafbeelding

Autozoeker

Porsche Macan

Porsche’s modellenaanbod werd in 2014 uitgebreid met de Macan, een compacter SUV-model onder de Cayenne. Bij de eerste aankondigingen voor de komst van de auto heette het model nog Cajun, als afkorting van Cayenne Junior. De uiteindelijke naam Macan is het Javaanse woord voor tijger. De Macan deelt zijn platform en veel van de onderhuidse techniek met de Audi A5. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Porsche Macan Occasions hebben we voor je gevonden

Porsche’s modellenaanbod werd in 2014 uitgebreid met de Macan, een compacter SUV-model onder de Cayenne. Bij de eerste aankondigingen voor de komst van de auto heette het model nog Cajun, als afkorting van Cayenne Junior. De uiteindelijke naam Macan is het Javaanse woord voor tijger. De Macan deelt zijn platform en veel van de onderhuidse techniek met de Audi A5.

Viercilinder
Bijzonder was dat men ook een viercilinderversie introduceerde. Daarmee leverde Porsche voor het eerst sinds 1995 weer een viercilindermotor in één van hun modellen. De viercilinder was in eerste instantie alleen leverbaar in China, maar later kwam de motor overal beschikbaar.

Facelift
In 2018 onderging de Macan een tussentijdse facelift. In uiterlijk opzicht valt vooral de achterkant op, want de achterlichten lopen nu over de hele breedte door. Een kenmerk dat onderdeel is van de nieuwe designtaal van het merk. Natuurlijk is de auto ook onderhuids op verschillende punten aangepakt.