achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Cascada

De Opel Cascada werd in 2013 gepresenteerd als de opvolger van de Astra Twin Top, de cabrioletversie van dat model. De cabriovariant werd voortaan als afzonderlijk model en ook iets hoger in de markt gepresenteerd. Hoewel de auto technisch gerelateerd bleef aan de Astra kreeg hij ook een eigen uiterlijk mee. Dit is vergelijkbaar met wat Volkswagen enige jaren daarvoor al deed met de Eos. Lees verder

Opel Cascada uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Opel Cascada werd in 2013 gepresenteerd als de opvolger van de Astra Twin Top, de cabrioletversie van dat model. De cabriovariant werd voortaan als afzonderlijk model en ook iets hoger in de markt gepresenteerd. Hoewel de auto technisch gerelateerd bleef aan de Astra kreeg hij ook een eigen uiterlijk mee. Dit is vergelijkbaar met wat Volkswagen enige jaren daarvoor al deed met de Eos.

Elders ter wereld
De naam Cascada is Spaans voor ‘waterval’. In Spanje zelf wordt de auto simpelweg als de Opel Cabrio verkocht. Naast voor de hand liggende merkvarianten Vauxhall en Holden Cascada voor de Britse en Australische markt verscheen de auto ook in de VS als Buick Cascada. Daarmee leverde dat merk voor het eerst sinds de Reatta uit 1990 weer een cabriolet en voor het eerst sinds de Riviera uit 1995 weer een tweedeursmodel.

Eind in zicht
Wie graag nog een nieuwe Cascada wil heeft nog tot het einde van 2019. Opel maakt productiecapaciteit vrij voor de populaire SUV-modellen en de auto’s met relatief lage verkoopcijfers, zoals de Cascada, moeten dan plaatsmaken. Overigens zal je je nieuwe Cascada wel moeten importeren: in Nederland is het model alvast uit de showroom verdwenen.