achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mitsubishi Asx

Het model dat wij kennen als de Mitsubishi ASX, is als algehele modellenlijn beter bekend als de RVR. De eerste generatie daarvan verscheen in 1991 op de markt als compacte MPV. Dat model kennen wij als de eerste generatie Mitsubishi Space Runner. Daarvan verscheen in 1997 een tweede generatie, die het tot en met 2002 volhield. Een directe opvolger kwam er niet. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Het model dat wij kennen als de Mitsubishi ASX, is als algehele modellenlijn beter bekend als de RVR. De eerste generatie daarvan verscheen in 1991 op de markt als compacte MPV. Dat model kennen wij als de eerste generatie Mitsubishi Space Runner. Daarvan verscheen in 1997 een tweede generatie, die het tot en met 2002 volhield. Een directe opvolger kwam er niet.

Eén auto, verschillende namen
De draad wordt in 2010 weer opgepakt met de introductie van een compacte SUV-achtige. Voor de Japanse en Canadese markt plakt men weer de naam RVR achterop de auto, in de VS staat het model in de boeken als de Outlander Sport. In de rest van de wereld kennen we de auto onder de naam ASX. Als gevolg van de samenwerking met de Franse PSA-groep verscheen de auto in 2012 met aangepaste carrosserie ook als Citroën C4 Aircross en (de bij ons niet leverbare) Peugeot 4008.

Opvolger?
De auto bleek een schot in de roos. Nog altijd weet de ASX goede verkopen neer te zetten, ondanks dat het model al weer een aardige tijd meegaat. Wel werd het model in 2017 nog gefacelift en daarmee weer bij de tijd gebracht. Bij die facelift werd ook het uitvoeringenaanbod iets teruggebracht, dus het model leek nu toch echt op z’n eind te gaan lopen. Leek, want in plaats van een volledig nieuwe generatie verscheen in 2019 wederom een (deze keer grondig) gefacelifte versie in de showrooms.