achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Slk klasse

Nee, hoewel het een vergelijkbare auto is heeft de huidige SLC niet direct iets te maken met de SLC uit de jaren ’70. Dat was de dichte coupéversie van de open SL, waar de huidige SLC zijn oorsprong vindt in de SLK. De eerste generatie daarvan werd in 1996 toegevoegd aan het Mercedes-aanbod, als compacter en betaalbaarder alternatief voor de grotere SL. Bijzonder destijds was het stalen klapdak van de auto. Lees verder

Nee, hoewel het een vergelijkbare auto is heeft de huidige SLC niet direct iets te maken met de SLC uit de jaren ’70. Dat was de dichte coupéversie van de open SL, waar de huidige SLC zijn oorsprong vindt in de SLK. De eerste generatie daarvan werd in 1996 toegevoegd aan het Mercedes-aanbod, als compacter en betaalbaarder alternatief voor de grotere SL. Bijzonder destijds was het stalen klapdak van de auto.

Goed concept
De auto bleek een succes en dus veranderde er weinig aan het concept toen in 2004 de tweede generatie verscheen. De auto werd iets sportiever, kreeg een betere (en compactere) dakconstructie en de voorkant was geïnspireerd op de Formule 1-wagens van het merk destijds.

Zelfde auto, andere naam
Sinds 2011 is de huidige generatie op de markt. Wederom is het model een evolutie van het voorgaande. De tussentijdse facelift werd gepland in 2016, zodat die mooi gelijk viel met het 20-jarig jubileum van het model. Tegelijk met de facelift werd een typenaamwijziging doorgevoerd. Het model heet volgens de nieuwe modelnaampolitiek van Mercedes voortaan SLC: een SL op het niveau van de C-Klasse binnen het modellenaanbod van het merk.