achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Cls klasse shooting brake

De eerste Mercedes-Benz CLS verscheen in 2004 als nieuwe aanvulling in het modellenaanbod. De sedan werd gepositioneerd tussen de E- en S-Klasse en werd gebouwd op het platform van die eerste. De CLS zette de trend van sedans met een coupéachtige daklijn, een verschijnsel dat we nog altijd veel zien. De auto werd dan ook in de markt gezet als een vierdeurs coupé. Lees verder

De eerste Mercedes-Benz CLS verscheen in 2004 als nieuwe aanvulling in het modellenaanbod. De sedan werd gepositioneerd tussen de E- en S-Klasse en werd gebouwd op het platform van die eerste. De CLS zette de trend van sedans met een coupéachtige daklijn, een verschijnsel dat we nog altijd veel zien. De auto werd dan ook in de markt gezet als een vierdeurs coupé.

Nu ook als Shooting Brake
De CLS bleek het goed te doen in de verkopen, reden voor Mercedes-Benz om voor de tweede generatie in 2011 vast te houden aan het concept. In 2012 verscheen wel een tweede carrosserievariant van de auto: de CLS Shooting Brake. Je raadt het al: een stationwagen met coupéachtige daklijn. Zo bood de auto ondanks het lage dak toch nog meer binnenruimte.

Vijfzitter
In 2018 maakten we kennis met het derde hoofdstuk in de CLS-geschiedenis met de komst van de huidige generatie. Praktisch voordeel: voor het eerst is de auto een vijfzitter. In de eerdere modellen pasten namelijk maar twee personen achterin. De huidige CLS is op moment van schrijven alleen nog onthuld als ‘sedan’, maar het is al wel bevestigd dat de auto ook weer als Shooting Brake zal komen.