achtergrondafbeelding

Autozoeker

Maserati Levante

Een Maserati-SUV. Bij de presentatie van de Kubang Concept in 2011 moesten sommigen daar even aan wennen. SUV’s zijn echter populairder dan ooit, juist ook in het luxesegment. Een mooie kans voor Maserati dus om meer verkopen te realiseren. In 2016 droogde de conceptcar op tot productiemodel Levante, die zijn platform deelt met de Ghibli en Quattroporte. Lees verder

Maserati Levante uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Een Maserati-SUV. Bij de presentatie van de Kubang Concept in 2011 moesten sommigen daar even aan wennen. SUV’s zijn echter populairder dan ooit, juist ook in het luxesegment. Een mooie kans voor Maserati dus om meer verkopen te realiseren. In 2016 droogde de conceptcar op tot productiemodel Levante, die zijn platform deelt met de Ghibli en Quattroporte.

Nu ook met V8
De altijd vierwielaangedreven Levante was eerst leverbaar met de van Ferrari afkomstige 3.0-liter V6, leverbaar in twee vermogensvarianten en met een dieselmotor als andere motorkeuze. Vanaf 2018 worden ook meerdere V8-modellen geleverd. Dit zijn onder andere de Trofeo- en GTS-modellen.

Trofeo
Die eerste is voorlopig de snelste uitvoering voor de Levante. De 3.8-liter V8 stuwt de auto dan in 3,9 seconden naar de 100 km/h en gaat door met versnellen tot de 308 km/h is bereikt. Het instapmodel van de Levante is met een 350 pk sterke 3.0-liter V6 echter ook al niet bepaald ondergemotoriseerd.