achtergrondafbeelding

Autozoeker

Kia Carens

In 1999 breidde Kia haar modellenaanbod uit met een ruime MPV: de Carens. Een al te lange carrière was dit model niet beschoren, want al in 2002 kwam men met een nieuw model. De nieuwe Carens had een volledig nieuwe carrosserie, maar was onderhuids nog vrijwel gelijk aan het eerste model. Daarom wordt hij ondanks het volledig andere uiterlijk gezien als het ‘faceliftmodel’ van de eerste generatie. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 1999 breidde Kia haar modellenaanbod uit met een ruime MPV: de Carens. Een al te lange carrière was dit model niet beschoren, want al in 2002 kwam men met een nieuw model. De nieuwe Carens had een volledig nieuwe carrosserie, maar was onderhuids nog vrijwel gelijk aan het eerste model. Daarom wordt hij ondanks het volledig andere uiterlijk gezien als het ‘faceliftmodel’ van de eerste generatie.

Naar de VS…
Ook dit model werd al weer redelijk vroeg vervangen door de tweede generatie Carens in 2006. De focus van de auto was van Europa en Azië verschoven naar de VS, waar de auto nu ook zijn intrede deed. Dit was zowel aan de vormgeving als (motorische) uitrusting te merken. De verkopen heeft het niet in de weg gezeten, sterker nog de auto verkocht hier in Europa beter dan in de VS.

…en weer terug naar Europa
Daarom besloot men om de nieuwe generatie uit 2013 niet meer in de VS te leveren (wel nog in Canada), waardoor de Carens weer een echt Europese MPV kon worden. In 2016 onderging de auto nog een subtiele facelift, om in 2018 uit de Nederlandse showrooms te verdwijnen. Of de auto een opvolger zal krijgen is twijfelachtig, gezien de algemeen afnemende vraag naar MPV's en het feit dat Kia inmiddels ook auto’s als de Niro aanbiedt.