achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jaguar F type

De Jaguar F-Type kwam in 2013 op de markt. De auto is de direct opvolger van de XK en wordt gebouwd op een verkorte versie van diens platform. Jaguar ziet de F-Type echter vooral ook als de spirituele opvolger van de legendarische E-Type, zoals de letter in de typenaam ook al aangeeft. Met de F-Type presenteerde Jaguar ook haar destijds nieuwe designtaal. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Jaguar Occasions hebben we voor je gevonden

De Jaguar F-Type kwam in 2013 op de markt. De auto is de direct opvolger van de XK en wordt gebouwd op een verkorte versie van diens platform. Jaguar ziet de F-Type echter vooral ook als de spirituele opvolger van de legendarische E-Type, zoals de letter in de typenaam ook al aangeeft. Met de F-Type presenteerde Jaguar ook haar destijds nieuwe designtaal.

Varianten
De auto werd als eerste geïntroduceerd als Convertible en in 2014 volgde de Coupe. Beide modellen zijn leverbaar in ‘gewone’, S- en R-uitvoering, met als topmodel de in 2016 toegevoegde, 575 pk sterke SVR. Eind 2019 werd de F-Type vooral aan de voorzijde grondig gefacelift.

Conceptversies
Aan de F-Type gingen enkele conceptcars vooraf. De eerste daarvan verschenen al in de jaren ’80. De studiemodellen XJ41 en XJ42 waren bedoeld als opvolger voor de XJ-S, maar door financiële problemen en de overname door Ford kwam het niet van een productieversie. In plaats daarvan kreeg de XJ-S nog een grondige facelift. In de jaren ’90 droogden de studiemodellen alsnog op als de Aston Martin DB7 en eerste Jaguar XK. In 2000 kwam men nog met de F-Type concept, ook een E-Type-opvolger, die het niet tot de productiefase haalde.