achtergrondafbeelding

Autozoeker

Infiniti Q70

De Infiniti Q70 is een sedan op het niveau van auto’s als de BMW 5 Serie en is het vlaggenschip van het merk. De auto werd in 2013 geïntroduceerd voor modeljaar 2014. In de basis is de Q70 echter een soort grondig gefacelifte versie van de Infiniti M-serie uit 2009. Als gevolg van Infiniti’s nieuwe modelnaampolitiek ging die auto als Q70 verder door het leven. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Infiniti Q70 is een sedan op het niveau van auto’s als de BMW 5 Serie en is het vlaggenschip van het merk. De auto werd in 2013 geïntroduceerd voor modeljaar 2014. In de basis is de Q70 echter een soort grondig gefacelifte versie van de Infiniti M-serie uit 2009. Als gevolg van Infiniti’s nieuwe modelnaampolitiek ging die auto als Q70 verder door het leven.

Krachtige Hybrid
De in Nederland meest betaalbare uitvoering is uiteraard die met 208 pk sterke viercilinder onder de kap. Een interessante uitvoering is de Hybrid, want met een systeemvermogen van 360 pk is dat op het V8-model na de krachtigste uitvoering.

Vele varianten
De Q70 kent vele varianten. Naast de verlengde L is er de versie voor de eigen thuismarkt van het model, Japan, waar de auto als Nissan Fuga (Cima voor de lange versie) door het leven gaat. Een opvallende rebadgeversie is de Mitsubishi Proudia (Dignity voor de lange versie) voor de Aziatische markt.

Overigens heeft Infiniti de levering van de Q70 voor Nederland recent gestaakt, maar gezien de leeftijd van het model is het ook niet onwaarschijnlijk dat aflossing onderweg is. Wereldwijd dan, want begin 2020 vertrekt Infiniti als merk geheel uit Europa.