achtergrondafbeelding

Autozoeker

Hyundai I30 fastback

In 2007 werd de Elantra vervangen door de compactere i30, ontwikkeld door de Europese afdeling van Hyundai. De Elantra liftback werd vervangen door de vijfdeurs i30 hatchback, maar de Elantra sedan kreeg (in Nederland) geen opvolging. Wel was er nu ook een stationwagen: de i30cw. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2007 werd de Elantra vervangen door de compactere i30, ontwikkeld door de Europese afdeling van Hyundai. De Elantra liftback werd vervangen door de vijfdeurs i30 hatchback, maar de Elantra sedan kreeg (in Nederland) geen opvolging. Wel was er nu ook een stationwagen: de i30cw.

Nieuwe varianten
In 2012 presenteerde men de tweede generatie i30. Wederom was de auto er als vijfdeurs hatchback en als stationwagen, die nu als i30 Tourer door het leven ging. Een nieuwe variant is de driedeurs hatchback, die in het geheel een meer sportieve uitstraling heeft. In de vorm van de Turbo verscheen ook een sportieve uitvoering voor de hatchbackversies, maar die werd vanwege ons onvoordelige belastingsysteem niet in Nederland geleverd.

Sportiever
De huidige generatie i30 kwam in 2017 op de markt. De stationwagenvariant is opnieuw van naam veranderd en heet nu i30 Wagon (of Estate in sommige markten). De driedeurs hatchbackversie is wegens tegenvallende verkopen komen te vervallen, maar daarvoor in de plaats kwam de Fastback, een soort vierdeurs coupé. Ook nieuw is Hyundai’s sportieve N-label en de i30 hatchback is het eerste model dat in een dergelijke uitvoering verschijnt. Deze keer komt de hot hatch gelukkig wel naar Nederland. Ook van de Fastback zal een N-uitvoering verschijnen. In 2020 onderging het model een facelift.