achtergrondafbeelding

Autozoeker

Honda Nsx

In 1990 presenteerde Honda de NSX: een sportwagen met 3.0-liter V6 middenmotor en een op F-16-straaljagers geïnspireerd interieur. De auto werd ontwikkeld met hulp van Formule 1-kampioen Ayrton Senna. Het was de eerste massaproductieauto met een volledig aluminium carrosserie. De NSX – die zonder al te grote wijzigingen maar liefst tot en met 2005 in productie bleef – wist al snel een legendarische status op te bouwen. Lees verder

Honda Nsx uitvoeringen

Honda Nsx
2017-heden
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 1990 presenteerde Honda de NSX: een sportwagen met 3.0-liter V6 middenmotor en een op F-16-straaljagers geïnspireerd interieur. De auto werd ontwikkeld met hulp van Formule 1-kampioen Ayrton Senna. Het was de eerste massaproductieauto met een volledig aluminium carrosserie. De NSX – die zonder al te grote wijzigingen maar liefst tot en met 2005 in productie bleef – wist al snel een legendarische status op te bouwen.

Lang wachten…
Al in 2007 kondigde Honda aan met een opvolger voor de sportwagen te komen. Deels door de economische crisis die tussendoor kwam hebben we echter lang op die opvolger moeten wachten, want pas in 2012 kwam men met de Acura NSX Concept. Inderdaad, nog altijd slechts een conceptcar. Het goede nieuws is echter dat die conceptcar in 2016 vrijwel ongewijzigd in productie ging.

Eindelijk: de productieversie
Dat betekent een 3.5-liter twin-turbo V6 die wordt gecombineerd met drie elektromotoren, één voor en twee achter. Het gecombineerde vermogen bedraagt zo’n 600 pk. De transmissie bestaat uit een negentraps semi-automaat. Alles is goed voor een 0-100-sprint van 2,9 seconden en een topsnelheid van 307 km/h. Overigens is de huidige NSX niet ontwikkeld door de Japanse, maar door de Amerikaanse afdeling van het merk. In 2018 werden nog enkele wijzigingen doorgevoerd.