achtergrondafbeelding

Autozoeker

Honda Cr v

De Honda CR-V (Comfortable Runabout Vehicle) is een auto die wereldwijd – en zeker in de VS – goede verkopen weet neer te zetten. De eerste generatie zag in 1995 het levenslicht en verscheen als eerste op thuismarkt Japan. In de jaren daarna kwam de auto in steeds meer andere landen op de markt. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Honda CR-V (Comfortable Runabout Vehicle) is een auto die wereldwijd – en zeker in de VS – goede verkopen weet neer te zetten. De eerste generatie zag in 1995 het levenslicht en verscheen als eerste op thuismarkt Japan. In de jaren daarna kwam de auto in steeds meer andere landen op de markt.

Flink gegroeid
In 2002 verscheen de volledig nieuwe tweede generatie, die duidelijk in formaat was gegroeid. De derde generatie groeide nog verder en was eveneens volledig nieuw. Sterker nog: alleen de staande achterlichten deden nog aan de voorgangers denken. De achterklep opende nu voor het eerst op conventionele wijze en niet meer opzij. In 2012 verscheen de vierde generatie CR-V.

Even geduld
Eind 2016 werd het doek getrokken van de huidige generatie, die meer dan ooit een evolutie was van zijn voorganger. De auto werd als eerste geïntroduceerd op de Amerikaanse automarkt, de belangrijkste voor het model. Pas eind 2018 was ook Europa aan de beurt om de nieuwe CR-V te bestellen, om hem begin 2019 dan echt te mogen verwelkomen.