achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ferrari Portofino

En toen was daar in 2017 ineens de Ferrari Portofino. Hoewel voorganger California op leeftijd begon te raken, had men goed verborgen weten te houden dat de opvolger al in de startblokken stond. De Portofino is vernoemd naar een pittoresk kustplaatsje, waar waarschijnlijk ook wel een aantal potentiële klanten voor de auto zullen wonen. De Ferrari Portofino werd ook in dat plaatsje onthuld. Lees verder

Ferrari Portofino uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

En toen was daar in 2017 ineens de Ferrari Portofino. Hoewel voorganger California op leeftijd begon te raken, had men goed verborgen weten te houden dat de opvolger al in de startblokken stond. De Portofino is vernoemd naar een pittoresk kustplaatsje, waar waarschijnlijk ook wel een aantal potentiële klanten voor de auto zullen wonen. De Ferrari Portofino werd ook in dat plaatsje onthuld.

Hetzelfde concept
De Portofino is een evolutie van zijn voorganger en gebouwd volgens hetzelfde concept. Net als voorganger California heeft ook de Portofino een 3.9-liter V8 onder de lange motorkap, maar wel een geüpdatete versie van die motor. Het blok levert een vermogen van 599 pk. Daarmee weet de auto in 3,5 seconden de 100 km/h te bereiken en vervolgens door te stomen tot 320 km/h.

Feedback
Ferrari heeft voor de ontwikkeling van de Portofino geluisterd naar de klanten. Die bleken toch ook wel eens mensen achterin mee te willen nemen, waardoor de auto daar vijf centimeter meer beenruimte kreeg dan zijn voorganger. Ook is het infotainmentsysteem verbeterd en daardoor eenvoudiger te gebruiken.