achtergrondafbeelding

Autozoeker

Dacia Duster

De Dacia Logan en Sandero kregen in 2009 versterking in de vorm van de Duster. De auto werd op ongebruikelijke wijze gepresenteerd: het merk nam ermee deel aan de Trophée Andros, een groot ijsracekampioenschap in Frankrijk. De Dacia in kwestie was een flink aangepast exemplaar, pas later in dat jaar werd de productieversie voor op de openbare weg onthuld. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Dacia Logan en Sandero kregen in 2009 versterking in de vorm van de Duster. De auto werd op ongebruikelijke wijze gepresenteerd: het merk nam ermee deel aan de Trophée Andros, een groot ijsracekampioenschap in Frankrijk. De Dacia in kwestie was een flink aangepast exemplaar, pas later in dat jaar werd de productieversie voor op de openbare weg onthuld.

Populair
Met de Duster sloeg Dacia de spijker wederom op zijn kop. Het is veruit het populairste Dacia-model en in Engeland is het zelfs een van de best verkochte auto’s in het algemeen. In 2017 maakte de wereld kennis met de tweede generatie. Hoewel die volledig nieuw is, lijkt die nog erg op het eerste model. De auto is nu echter voorzien van de nieuwste technieken die de hedendaagse consument in een auto verwacht.

Varianten
De Dacia Duster kende en kent een aantal opvallende varianten. Zo werd de auto in Rusland en India met aangepaste voor- en achterkant verkocht als Nissan Terrano. Nadat verschillende onafhankelijke carrosseriebouwers al met pick-upversies van de Duster kwamen (waaronder zelfs een zeswielige), presenteerde het merk in 2015 zelf de Duster Oroch. Deze verlengde pick-upversie met dubbele ‘cabine’ is voor de Zuid-Amerikaanse markt.