achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 4 serie coupe

In 1975 begon de lijn van BMW 3 Serie-modellen met uitsluitend een tweedeurs sedan (coupé) en een cabriolet. In andere carrosserievormen was de eerste generatie niet leverbaar. Inmiddels zijn we enkele decennia en zes generaties verder. Juist de coupéversie heeft zich nu samen met de Cabrio afgesplitst tot de 4 Serie. Ook kwam er een nieuwe carrosserievariant bij: de 4 Serie Gran Coupé. Lees verder

In 1975 begon de lijn van BMW 3 Serie-modellen met uitsluitend een tweedeurs sedan (coupé) en een cabriolet. In andere carrosserievormen was de eerste generatie niet leverbaar. Inmiddels zijn we enkele decennia en zes generaties verder. Juist de coupéversie heeft zich nu samen met de Cabrio afgesplitst tot de 4 Serie. Ook kwam er een nieuwe carrosserievariant bij: de 4 Serie Gran Coupé.

M4 of M Sport?
De herindeling van BMW’s modellenaanbod zorgt ervoor dat de BMW M3 er voortaan alleen nog maar als sedan is. De beter bekende M3 Coupé gaat nu als de M4 Coupé verder door het leven. Overigens is deze minstens 431 pk sterke sportversie er ook als Cabrio. Wie liever een 4 Serie Gran Coupé heeft, zal het met een M Sport-pakket moeten doen.

Nieuwe generatie
In de tweede helft van 2020 werd de huidige, tweede generatie 4 Serie leverbaar. Misschien wel het meest opvallende aan het nieuwe model is de vormgeving met extra groot grille, dat bijna tot aan het wegdek naar beneden doorloopt. Het zou verwijzen naar historische modellen zoals de 328. In ieder geval zorgt het voor een zeer herkenbaar uiterlijk.