achtergrondafbeelding

Autozoeker

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Audi Occasions hebben we voor je gevonden

Audi A4

De Audi A4 komt uit in het D-segment en is beschikbaar als sedan (A4 Limousine) en als stationwagon (A4 Avant).

Geschiedenis Audi A4

De eerste generatie Audi A4 kwam in 1995 op de markt en werd tot 2001 geleverd. De interne codenaam van de eerste Audi A4 is B5. Zijn voorganger, de Audi 80, heeft de codenaam B4. De tweede generatie Audi A4 (B6) verscheen in 2001 en kreeg al in 2004 een uitgebreide facelift. Audi zag deze versie wel als een compleet nieuw model, vandaar de codenaam B7, en spreekt daarom over de derde generatie A4. De Audi A4 (B8) debuteerde in 2007 op de IAA-autoshow van Frankfurt. Deze bleef tot 2015 in productie en werd opgevolgd door de Audi A4 B9.

Cabriolet en Allroad

Audi heeft van de Audi A4 generatie B6 en B7 naast de reguliere sedan en stationwagon ook een cabriolet geleverd. Later gooide Audi het roer om met de introductie van de Audi A5. Die nam de rol van de Audi A4 Cabriolet over. Audi levert sinds de generatie B7 ook een Allroad-variant van de Audi A4. Dit is een uitvoering met stoerdere looks en een verhoogde wielophanging.

Concurrenten

De Audi A4 is een concurrent van de Mercedes-Benz C-Klasse, BMW 3 Serie, Volvo S60, Alfa Romeo Giulia, Jaguar XE, Lexus IS en vele andere modellen.

Motoren

Audi levert de A4 met diverse diesel- en benzinemotoren. Ook sportievere varianten worden geleverd, zoals een S4 Limousine en S4 Avant evenals een RS4 Avant-uitmonstering. Benzinemotoren krijgen bij Audi de naam TFSI en de diesels luisteren naar de naam TDI.