achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aston martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie is in de eerste plaats het antwoord van de Britten op het succes van McLaren, met in het bijzonder de McLarens P1 en Senna in het vizier. Qua algeheel concept vertoont de Valkyrie eveneens gelijkenissen met bijvoorbeeld de AMG Project One. Naast de straatversie zal van de Valkyrie ook een uitvoering voor het circuit in productie gaan. Lees verder

Aston martin Valkyrie uitvoeringen

De Aston Martin Valkyrie is in de eerste plaats het antwoord van de Britten op het succes van McLaren, met in het bijzonder de McLarens P1 en Senna in het vizier. Qua algeheel concept vertoont de Valkyrie eveneens gelijkenissen met bijvoorbeeld de AMG Project One. Naast de straatversie zal van de Valkyrie ook een uitvoering voor het circuit in productie gaan.

Indrukwekkende cijfers
Op moment van schrijven zijn nog niet alle specificaties bekend, maar de cijfers die er al zijn, zijn indrukwekkend. De 6,5-liter V12 heeft een maximaal toerental van maar liefst 11.000 toeren per minuut. Een vermogen van ruim 1.100 pk op een gewicht van iets meer dan 1.000 kg. Een koppel van 900 Nm, goed voor een 0-100-sprint in slechts 2,5 seconden. Het prijskaartje? Zo’n 3 miljoen euro, plus belastingen.

Geen zijspiegels
De Valkyrie wordt gebouwd rondom een koolstofvezel monocoque, die plaats biedt aan twee inzittenden die zitten in stoelen die je perfect moeten omsluiten. Vierpuntsgordels of optioneel een zespunts harnas houden je tijdens alle actie op je plaats. Zijspiegels heeft de auto niet, in plaats daarvan zijn er kleine camera’s aan de buitenkant en beeldschermen in het interieur. De stroomlijn van de carrosserie is optimaal en het spoilerwerk is goed voor ‘enkele honderden kilo’s’ downforce.