AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

4 x hoe je gestolen auto wordt opgespoord

Overheid en verzekeraars slaan handen ineen

 •  Nieuws, Tech

Autoboeven krijgen het lastiger en lastiger. Slimme camera’s en een intensievere samenwerking tussen overheid en verzekeringsmaatschappijen zorgen ervoor dat er steeds meer auto’s worden teruggevonden. Hier 4 dingen die zorgen dat jij je gestolen auto weer terugkrijgt.

1 Parkeerscanners

De gemeente Amsterdam proeft sinds kort met het controleren geparkeerde auto’s. “We vonden het gek dat die auto’s wel werden gezien, maar gewoon bleven staan”, zegt wethouder Pieter Litjens. De test leverde in 9 weken 9 gestolen auto’s op.

2 Camera’s op snelwegen

Camera’s boven snelwegen registeren nu ook kentekens. Dat leverde vorig jaar honderden meldingen van gestolen auto’s op.

3 Flitspalen

Ook het Centraal Justitieel Incassobureau​ (CJIB) helpt mee; zij analyseren flitsfoto’s. Zo werden vorig jaar 21.000 auto’s betrapt waarvan het kenteken niet klopte. Een paar duizend daarvan zijn gestolen.

4 Scanauto’s

Verzekeringsmaatschappen zetten op hun beurt scanauto’s in. De afgelopen drie jaar zijn er op deze manier grofweg 542 gestolen auto’s teruggevonden.

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten