achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Ls

De Lexus LS is de oudste modellenlijn van het merk. Sterker nog: het is het eerste model dat het vrij jonge luxe submerk van Toyota op de markt bracht, in 1989 om precies te zijn. Al in 1991 werd een update doorgevoerd, maar de wijzigingen waren zeer beperkt. In 1994 stond de tweede generatie al weer klaar, maar dat was eigenlijk gewoon een écht faceliftmodel van de eerste generatie. Lees verder

Lexus Ls uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Lexus Occasions hebben we voor je gevonden

De Lexus LS is de oudste modellenlijn van het merk. Sterker nog: het is het eerste model dat het vrij jonge luxe submerk van Toyota op de markt bracht, in 1989 om precies te zijn. Al in 1991 werd een update doorgevoerd, maar de wijzigingen waren zeer beperkt. In 1994 stond de tweede generatie al weer klaar, maar dat was eigenlijk gewoon een écht faceliftmodel van de eerste generatie.

Volwaardig vlaggenschip
Na echt nieuwe generaties in 2000 en 2006 was het in 2017 tijd voor de vijfde en huidige generatie van de LS, die zich in de loop der jaren heeft bewezen als volwaardig vlaggenschip en serieuze concurrent voor de gevestigde Duitse orde van toplimo’s. Alleen in Europa blijven de verkopen wat achter ten opzichte van de concurrentie. Aan de auto ligt het niet, want al vanaf het allereerste model maakt de LS indruk met zijn zeer goede kwaliteit. Het model heeft Lexus goed op de kaart gezet in het luxesegment.

Alleen 500h
Eind 2018 is de nieuwe LS dan ook eindelijk naar Europa en dus Nederland gekomen. Hier wordt de auto alleen geleverd als de LS500h, met 3.5-liter V6 en twee elektromotoren. Samen goed voor een systeemvermogen van 359 pk. Minder krachtig dan het vorige model dus, maar wel sneller.