achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Is

De IS-lijn loopt terug tot in 1998. Toen presenteerde Toyota de Altezza voor haar thuismarkt Japan. De auto viel op met zijn achterlichten met chroomkleurige achtergrond, die een trend in de tuningwereld veroorzaakten. Dergelijke achterlichten worden nog steeds wel eens aangeduid als Altezza-lichten. Buiten Japan werd de auto vanaf 1999 verkocht als de Lexus IS. In 2000 werd een sportief gelijnde, hatchbackachtige stationwagenvariant aan het modellenaanbod toegevoegd. Lees verder

Lexus Is uitvoeringen

Lexus Is
2013-heden

De IS-lijn loopt terug tot in 1998. Toen presenteerde Toyota de Altezza voor haar thuismarkt Japan. De auto viel op met zijn achterlichten met chroomkleurige achtergrond, die een trend in de tuningwereld veroorzaakten. Dergelijke achterlichten worden nog steeds wel eens aangeduid als Altezza-lichten. Buiten Japan werd de auto vanaf 1999 verkocht als de Lexus IS. In 2000 werd een sportief gelijnde, hatchbackachtige stationwagenvariant aan het modellenaanbod toegevoegd.

Nieuwe varianten
De tweede generatie verscheen in 2005 en werd nu ook in Japan als Lexus IS verkocht. De IS was nu een veel conventioneler vormgegeven auto. De tweede generatie bracht ook enkele nieuwe uitvoeringen met zich mee. Een daarvan is een serieuze sportuitvoering in de vorm van de IS F, met 416 pk sterke 5.0-liter V8 onder de kap. Ook nieuw was de IS C, een cabrioletversie. De stationwagenvariant was daarentegen komen te vervallen.

Afslanken
De huidige generatie kennen we sinds 2013. Het uitvoeringenaanbod werd afgeslankt tot alleen de gewone sedan. De IS F kwam te vervallen (wel werd het vorige model nog tot 2014 doorgeproduceerd) en ook de cabrioletversie kreeg geen opvolger toen die in 2015 als laatste ook uit productie ging. Wel introduceerde in 2014 de RC, een auto die gezien kan worden als een coupéversie van de IS.