achtergrondafbeelding

Autozoeker

Fiat 124 spider

In 2016 introduceerde Fiat de 124 Spider. Een moderne roadster, waarin toch ook de lijnen zijn te herkennen van de originele 124 Sport Spider. De auto zou ook gezien kunnen worden als de indirecte opvolger van de Barchetta. Lees verder

Fiat 124 spider uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2016 introduceerde Fiat de 124 Spider. Een moderne roadster, waarin toch ook de lijnen zijn te herkennen van de originele 124 Sport Spider. De auto zou ook gezien kunnen worden als de indirecte opvolger van de Barchetta.

Mazda MX-5-basis
De 124 Spider wordt gebouwd op het platform van de Mazda MX-5. Beide auto’s delen de meeste onderhuidse techniek, hun interieur en dakmechanisme. Wel hebben beide auto’s hun eigen motoren, wielophanging en exterieurdesign. De Fiat is ook een fractie groter dan de Mazda, zowel in lengte als bagageruimte.

Abarth 124 Spider
Ook Abarth heeft zich met de 124 Spider bemoeid. In de Abarth-versie levert de 1.4-liter viercilinder een vermogen van 168 pk, in plaats van 138 pk zoals in de Fiat-versie. Op basis van de Abarth-versie is ook een officiële rallyuitvoering ontwikkeld.

Productiestop
In 2019 stopte Fiat enigszins bij verrassing de productie van de 124 Spider. Dat de auto in Nederland geen sterke verkopen wist neer te zetten is niet zo'n verrassing, maar blijkbaar bleven de orders ook wereldwijd gezien achter op de verwachtingen.