achtergrondafbeelding

Autozoeker

Fiat Fullback

In 2016 introduceerde Fiat de Fullback, waarmee het merk zich voor het eerst mengde in het middelgrote pick-upsegment. De Fullback is een auto zonder directe voorganger. Eerder leverde het merk wel pick-upmodellen, waarvan de Strada de meest recente is, maar die waren altijd gebaseerd op compacte modellen uit het personenwagenaanbod van het merk. Lees verder

In 2016 introduceerde Fiat de Fullback, waarmee het merk zich voor het eerst mengde in het middelgrote pick-upsegment. De Fullback is een auto zonder directe voorganger. Eerder leverde het merk wel pick-upmodellen, waarvan de Strada de meest recente is, maar die waren altijd gebaseerd op compacte modellen uit het personenwagenaanbod van het merk.

Mitsubishi
De Fullback is grotendeels identiek aan de Mitsubishi L200 die een jaar eerder werd geïntroduceerd. In visueel opzicht wijken grille en logo’s af en onderhuids levert Fiat (in Europa) alleen de 2.4-liter dieselmotor uit de schappen van Mitsubishi. De Fullback is in Nederland zowel voor geel- als grijskenteken leverbaar. In 2019 onderging neefje Mitsubushi L200 een facelift, maar dat geldt niet voor de Fullback. Sterker nog, de productie van de Fiat werd wegens tegenvallende verkopen gestaakt.

Toro
Fiat levert de Fullback alleen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voor de Zuid-Amerikaanse markt hebben de Italianen een vergelijkbaar, maar technisch ongerelateerd model ontwikkeld. Dat is de Toro, een pick-up op de technische basis van de Jeep Compass. In tegenstelling tot de Fullback heeft de Toro wel een volledig eigen Fiat-design.